Hvilke rettigheder har jeg ved download af PDF-filer med DRM?

Hvis du er i tvivl om, hvilke rettigheder du har til at printe eller kopiere tekst fra en DRM beskyttet pdf-fil, kan du åbne e-bogen i Digital Editions og klikke på menuen 'Reading' og vælge 'Item info'. Som regel vil det kun være muligt at printe nogle enkelte sider fra DRM-beskyttede bøger.

Har du ikke hentet din ønskede e-bog endnu kan du orientere dig på e-bogssiden, hvor de enkelte e-bogsrettigheder er specificeret.

Generelt gælder det for DRM-beskyttede filer købt på riidr.com:

• Du kan kun hente DRM beskyttede e-bøger én gang: Når du har downloadet e-bogen til din computer, og den er åbnet i Adobe Digital Editions, kan du ikke bruge linket mere.
  • Kopiering: Du kan ikke kopiere din e-bog, men du kan godt flytte rundt på e-bogen, hvis du benytter Adobe ID til autorisering. Du kan flytte e-bogen mellem 5 enheder, hvor eksempelvis en pc og en e-læser hver tæller som en enhed.
  • Flytte e-bogen: Hvis du benytter Adobe ID til autorisering, kan du flytte e-bogen mellem 5 computere og 1 ekstern enhed. Du kan kun benytte e-bogen på én computer ad gangen.
  • Backup: Du kan kopiere PDF- og ePub-filerne fra placeringen på din computer til et backupmedie. Du kan dog kun åbne e-bøgerne på en anden computer igen, hvis du benytter Adobe ID til autorisering.
  • DRM-beskyttede bøger skal downloades senest 60 dage efter køb. Herefter udløber downloadlinket.