Skal du vælge en tablet eller en e-reader?

For at finde ud af om en tablet eller en e-læser vil passe bedst til dine behov, er det en god ide at afklare flere forskellige spørgsmål.

Er det vigtigt for dig at kunne læse e-bøger på enheden i længere tid?

Hvis ja, da vil en e-læser være perfekt for dig. Grundet e-ink teknologien er en e-læser blid mod øjnene, og da skærmen minder om papir, er det ligesom at læse en avis. Generelt set har e-læsernes batterilevetid til at læse 10-15 e-bøger på, mens batterierne på en tablet har en langt kortere levetid. Hvis du er vant til at bruge meget tid foran en computerskærm, så kan du dog sagtens læse på for eksempel en iPad. I vores applikation til iOS kan skærmens lysstyrke også tilpasses, så den ikke generer øjnene.

Vil du bruge den udendørs?

LCD-skærme er udfordrende at læse på udenfor, da sollys kan gøre det svært at se, hvad der står på skærmen. Til indendørs brug er der dog ingen problemer. Hvis du derfor regner med at læse meget udenfor, hvor der er sollys, vil du få mest ud af at vælge en e-læser.

Vil du bruge enheden til andet end at læse på?

En e-læser er ikke beregnet til at surfe på internettet med, da skærmen sætter store begrænsninger for hastigheden og muligheden for at vise dynamisk indhold. Hvis du derfor vil bruge din enhed til andet end at læse (tjekke email, facebook, se video og så videre) vil du være bedst tjent med at vælge en tablet.