Hvilke sikkerhedstyper findes der?

Der findes to typer af sikkerhed på e-bøger. Den ene af digitalt vandmærke og den anden er Adobe DRM (Digital Rights Management).

Hvad er digital vandmærkning?

Ved digital vandmærkning betyder det, at din kopi vil være unik for dig. Der vil ved købet blive indlejret et digital mærke, der viser tilbage til dig som køber. Du skal derfor passe på, at andre personer ikke får adgang til din e-bog, da du vil stå som ansvarlig.

Hvad er Adobe DRM (Digital Rights Management)?

E-bøger beskyttet med Adobe DRM kan kun læses på enheder, som har et læseprogram, der er godkendt til læsning af Adobe DRM-filer.

OBS: Undersøg altid på forhånd om dit læseprogram understøtter denne form for sikrede filer før du køber e-bogen.

At en e-bog er beskyttet med Adobe DRM betyder, at:

• Du skal aktivere dit Adobe ID for at kunne åbne bogen. Se hvordan du opretter et Adobe ID
  • Du kan downloade bogen 5 gange i alt.
  • Du kan kopiere PDF og ePub filerne fra placeringen på din computer til et backupmedie. Du kan dog kun åbne e-bøgerne på en anden computer igen, hvis du benytter Adobe ID til autorisering.
  • Du kan altid se dine rettigheder ved at åbne e-bogen i Adobe Digital Editions, klikke på menuen 'Reading' og vælge 'Item info…'. Du kan også trykke på Ctrl + I, som er tastaturgenvejen.
  • DRM-beskyttede bøger skal downloades senest 60 dage efter køb. Herefter udløber downloadlinket. Hvis bogen er downloadet, kan den stadig åbnes efter de 60 dage.